Aandelen Mosa Meat

Momenteel is Mosa Meat nog niet beursgenoteerd en daarom zijn er nog geen aandelen Mosa Meat te verkrijgen.

Logo Mosa Meat

Zodra Mosa Meat beschikbaar komt, dan zullen we dit vermelden. Wij houden dit nauwlettend in de gaten want dit is natuurlijk een fantastische groeimarkt!

Mosa Meat is een Nederlands bedrijf voor voedingstechnologie, met het hoofdkantoor in Maastricht, dat productiemethoden voor gekweekt vlees creëert. Het werd opgericht in oktober 2015.

Lees hieronder verder..

Mosa Meat Hamburger

Op 25 september 2020 kondigde Mosa Meat aan in een nieuwe financieringsronde 55 miljoen dollar aan groeigeld te hebben opgehaald.

In 2018 haalde Mosa Meat nog een investering van 7,5 miljoen op.

De nieuwe investering van 55 miljoen dollar wil Mosa Meat naar eigen zeggen gebruiken om de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden, een productielijn van industriële omvang te ontwikkelen, het team uit te breiden en gecultiveerd rundvlees te introduceren voor consumenten.

Lees hier het persbericht van 25 september 2020.

Het bedrijf kan nog geen datum noemen, maar Mosa Meat is bezig om goedkeuring te krijgen van Europese toezichthouders, zodat kweekvlees aangeboden kan worden aan consumenten.

Er deden een paar partijen mee aan definanciering van 55 miljoen dollar: Blue Horizon Ventures (voedseltechnologiefonds) heeft de investeringsronde geleid. En de overige investeerders zijn M Ventures, Bell Food Group en een aantal andere partijen.

Mosa Meat’ CEO CEO Maarten Bosch legt uit dat met de nieuwe investering een concrete reeks stappen worden gezet om de productie op te schalen en te komen tot “een schonere en vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken en uiteindelijk de weerbaarheid, duurzaamheid en veiligheid van ons voedselsysteem verbeteren.”