Israëlisch bedrijf onthult prototype gekweekte biefstuk

Aleph Farms

Het Israëlische bedrijf Aleph Farms heeft recent een prototype onthult van haar gekweekte dungesneden biefstuk. De startup is momenteel bezig het commerciële product klaar te maken voor massaproductie.

Door niet genetisch gemodificeerde koeiencellen te gebruiken kweken ze de biefstuk. Aleph Farms meldt dat het kweekvlees dezelfde nutritionele en sensorische eigenschappen heeft als regulier rundvlees. De startup ontwikkelde recent een massaproductieplatform om op grote schaal kweekvlees te produceren.

Goed nieuws dus voor iedereen die wel een lekker stukje biefstuk lust, maar hier liever dierenleed voor wilt voorkomen!

Proof-of-concept

Nadat ze in 2018 een proof-of-concept laten zien, hebben ze het productieproces verder ontwikkeld. De producent heeft het vlees zo aangepast dat het door gecontroleerde geautomatiseerde bioprocessen gekweekt kan worden. Hierdoor is grootschalige product rendabel.

Dit is een gigantische stap voorwaarts naar algemeen beschikbaar kweekvlees.

Mosa Meat, lezen jullie mee?

Prijsconcurrentie

“Een van de grootste uitdagingen van kweekvlees is om het vlees op grote schaal te produceren tegen een prijs die kan concurreren met de prijzen van de conventionele vleesindustrie. Tegelijkertijd moet dit niet ten koste gaan van de kwaliteit”, zegt Didier Toubia, CEO van Aleph Farms.

Kweekbiefstuk

“Aleph Farms vestigt een nieuwe categorie vlees met eigen smaak- en vleesbeleving”, zegt Amir Ilan, chef bij Aleph Farms, enthousiast. “Het ontwikkelen van een eiwitbron alleen is niet genoeg om de voedingskloof op te vullen. We moeten de hele ervaring van het eten van vlees vaststellen en deze nabootsen”, vervolgt Toubia.